top of page

Wil je weten wat de bezoekers vinden?

Lees de reviews.

Veelgestelde vragen

Reviews van De Drie Pilaren
 • Wat zijn de openingstijden?
  Ja, die heb ik niet. Ik ben alleen op afspraak open. Zie voor informatie de website, kijk op: https://www.dedriepilaren.com/openingstijden
 • Heb je een sluitingstijd?
  Ja, die heb ik. Dat is tot 01:00 uur in de nacht. De zaal ligt midden tussen de woningen, in het midden van het dorp Oudeschoot. Ik houd rekening met mijn buren.
 • Kan ik alleen de zaal huren?
  Ja, dat kan. Soms heb je alleen de ruimte nodig en wil je zelf alles meenemen. Je betaalt dan de zaalhuur en de schoonmaakkosten. Maak je gebruik van glazen, borden en bestek, dan vraag ik daar een vergoeding voor. Zie ook https://www.dedriepilaren.com/zaal-huren-heerenveen
 • Kan ik de zaal ook voor een uurtje huren?
  Ja dat kan, alleen voor kleine groepjes van maximaal vier personen. Zie https://www.dedriepilaren.com/kleintjes-actie Twijfel je, gewoon even bellen (06-10 90 06 62) of een e-mail sturen naar info@dedriepilaren.com.
 • Met wie heb ik contact?
  Met mij; Jacques Peters. Ik ben de eigenaar van De Drie Pilaren. Aangezien ik het alleen doe heb je altijd met mij te maken. Bel je, dan krijg je mij aan de telefoon. Stuur je een e-mail, dan komt deze bij mij binnen en krijg je van mij antwoord. Maak je afspraken, dan doe je dat met mij. Als je binnenkomt, dan zie je mij staan en krijg je een hand van me, ik ben je gastheer. Oh ja, de rekening krijg je ook van mij........, dat is natuurlijk wat minder.
 • Wat zijn de prijzen?
  Ik hanteer verschillende prijzen. Prijzen voor bedrijven, kijk op: https://www.dedriepilaren.com/prijzen-bedrijven Prijzen voor 'niet commercieel' bedrijf/organisatie, kijk op: https://www.dedriepilaren.com/prijs-niet-commercieel Prijzen voor een feestje, kijk op: https://www.dedriepilaren.com/prijs-familiefeestje Prijzen voor een goede doelen organisatie, kijk op: https://www.dedriepilaren.com/goede-doelen-organisatie Prijzen voor kleine groepjes van maximaal vier personen: https://www.dedriepilaren.com/kleintjes-actie
 • Waarom dat verschil tussen de prijzen?
  Ik heb mijn prijs voor de zaal. Dat is een normale prijs, zelfs goedkoper dan ergens anders. Zoek maar eens op Google. Voor goede doelen of voor niet commerciële organisaties heb ik een zwak. Die hebben vaak weinig of geen budget om iets af te huren. Die wil ik om die reden ook helpen. Zelf doe ik ook vrijwilligerswerk, ik weet dat geld altijd een probleem is. Wie bepaalt of je je tot die doelgroep behoort? Dat doe ik zelf. Als ik vind dat je echt hiervoor in aanmerking komt, dan krijg je die zaal voor minder of zelfs gratis.
 • Waarom ben je 25-30% goedkoper dan de andere aanbieders van zalen?
  Dat is simpel. Omdat ik geen personeel en geen eigen keuken heb. Heb je in De Drie Pilaren een vergadering. Alles staat klaar, je kunt het zo pakken. Daar heb je geen personeel voor nodig..., en dat scheelt jou extra kosten. Geef je een feestje. Dan kan je zelf bedienen of je laat de mensen naar de bar lopen om hun drankje te halen. Dat scheelt. Wat echt kostenbesparend is je eigen drank en eten meenemen. Reken maar eens uit. Stel je koopt een kratje bier van € 14,00. Dat zijn 24 flesjes bier. Je bestelt in een restaurant of café 24 flesjes bier, dan ben je zeker over de € 60,00 kwijt. Eten. Mag je zelf beslissen. Ik kan het regelen of je regelt het zelf. Je maakt het zelf of je regelt het via een cateraar. Misschien ken je een cateraar waarvan je weet dat deze goed is. Ga je voor prijs, ga je voor kwaliteit. Wat jij belangrijk vindt, daar kies je voor. Wat je zelf het fijnst vindt.
 • Kan ik het gebruik van de zaal afkopen?
  Met afkopen bedoel ik dat we één prijs van te voren afspreken. Bijvoorbeeld 'vier of vijf uur onbeperkt drinken'. Daar zitten de zaalhuur, schoonmaakkosten en eten/hapjes nog niet inbegrepen. Dat kan dus.
 • Is er een toilet voor rolstoelgebruikers?
  Ja, er zijn twee toiletten waarvan eentje extra groot is voor rolstoelgebruikers. In dat toilet is een ook een verlaagde wastafel en de spiegels hangen iets lager. In de gang naar de toiletten zit wel een obstakel, een trapje naar de zaal. De ruimte tussen het trapje en de muur is 76 cm. Normaal kan daar een rolstoel doorheen. Maar controleer de rolstoel op zijn afmeting, daarmee voorkom je teleurstellingen.
 • Kan ik de catering zelf regelen?
  Jazeker. Vaak heb je ervaring met een goede cateraar. Dan mag je die inschakelen. Ik zit nergens aan vast, heb geen eigen keuken die moet leveren.
 • Doe je ook aan lunch?
  Ja zekers. Wil je een lunch, dan kan dat. Je vergadert op het podium, achter in de zaal. Voor in de zaal wordt er geluncht. We bespreken af wat je graag wilt. Op een afgesproken tijdstip zet ik alles klaar. Na de lunch ruim ik alles weer op.
 • Welke apparatuur is er aanwezig in de zaal?
  Ik zal het even opsommen: - een B&Q beamer met een groot projectiescherm - een whiteboard - een flipover - een automatisch koffiemachine van Douwe Egeberts - een JBL PartyBox + microfoon Daar hoef je niet voor te betalen, dat is gratis te gebruiken. Als je het kapot maakt....., dan moet je wel een nieuwe aanschaffen.
 • Ben ik de enige gast in De Drie Pilaren?
  Ja, je bent de enige gast. Je hebt dus van niemand last, er zijn geen andere gasten dan jijzelf aanwezig. Dat betekent dat je 100% privacy hebt. Je krijgt alle aandacht van mij omdat je de enige groep bent.
 • Hoe hard mag de muziek?
  'Bij Jacques | De Drie Pilaren' is geen poppodium. De muziek mag zeker niet te hard. Dat wil ik niet vanwege de andere buurtbewoners, daar wil ik gewoon rekening mee houden. Wil je feest geven met harde muziek dan verwijs ik je door naar De Musykfabryk in Oudeschoot. Zie https://musykfabryk.nl Dat is een prachtige zaal waar ook bandjes optreden.
 • Een DJ inhuren, mag dat?
  Helaas heb ik daar slechte ervaringen mee. Sommigen houden zich netjes aan het geluid, de volume. Maar vaak gaat het echt veel te hard. Vooral als 'het erg gezellig' is, ik bedoel; als er te veel drank 'in de man' zit. Dan waarschuw ik wel maar die volumeknop gaat al snel weer op 'extra hard'. Ik heb met buren te maken, je hoort de muziek gewoon op de straat. Het pand is een historisch pand, uit 1704, en is van hout. Je hoort echt alles en dan tril je uit 'je bed'. Dat wil ik dus niet meer. Kortom: geen DJ meer in 'De Drie Pilaren'. Wil je harde muziek, dan verwijs ik je naar de 'Musykfabryk' in Oudeschoot. Daar kan je harde muziek draaien en als je wilt zelfs een band laten optreden.
 • Is er een beamer, projectiescherm, flipover?"
  Aanwezig is een: - beamer + projectiescherm - whiteboard - flipover Hiervoor hoef je niets extra's te betalen, Het zit in de huurprijs van de zaal.
 • Is er wifi aanwezig?
  Er is wifi aanwezig. Je krijgt bij binnenkomst het wachtwoord. Wil je liever op de kabel, dat kan ook. In de zaal staat een switch waardoor je met meerdere gebruikers/laptops kunt inpluggen. Internet is gratis te gebruiken.
 • Mag je roken?
  Niet binnen, wel buiten. Je kunt voor het pand overdekt roken. Wel graag de as en sigaretten in de asbak gooien. De asbak is bevestigd aan de middelste pilaar. Je kan ook achter roken, op het binnenplaatsje. Er staan asbakken. En ook hier kan je 'overdekt roken'....
 • Kan je goed parkeren bij De Drie Pilaren?
  Dat kan bij de kerk. Die ligt 75 meter verder. Daar is genoeg plaats voor heel veel auto's. Voor alle duidelijkheid: het is gratis parkeren.
 • Hoe groot is de zaal?
  De zaal is 5,5 x 14,5 meter. De zaal bestaat uit een voorzaal en een podium. In de voorzaal staat een knus oud Engels barretje en een aantal tafels en stoelen. Op het podium staat een vergadertafel en een luie bank.
 • Mag ik eerst eens komen kijken?
  Natuurlijk. Eigenlijk wil ik dat ook, eerst kennismaken met elkaar. Dan kan je ook direct de locatie bekijken of deze geschikt is voor wat je graag wilt. Ik neem alle tijd voor je en dan kan je alle vragen op me afvuren. Uiteraard krijg je een kopje koffie of thee en als het in de avond is dan is een pilsje/wijnte ook altijd mogelijk. Gewoon frisdrank mag ook. Wil je afspreken, bel me. Mijn mobiele nummer is 06-10 90 06 62.
 • Weiger je wel eens een klant?
  Wat ik belangrijk vind en wat volgens mij voor jou ook belangrijk is; je moet je in De Drie Pilaren thuis voelen. Je komt binnen, je ziet mij en na 5-10 seconden heb jij al een indruk. En eigenlijk weet je het al. Die indruk, dat buikgevoel mag je niet negeren. Luister naar je buikgevoel en beslis. Die klik moet er tussen ons zijn. Is de klik er niet dan weet ik uit ervaring; niet doen. Helemaal niet erg, soms heb je dat. Zeg ik dat dan? Ja, dat zeg ik dan. Op een nette manier natuurlijk. Ik geloof in eerlijkheid. Uiteindelijk help ik je daarmee. Dan verwijs ik je graag door naar een andere locatie waar je waarschijnlijk wel gaat slagen. Jeugd Ik mag ze niet over één kam scheren maar de ervaring heeft mij geleerd dat ze er een 'puinhoop' van maken. Helaas, 'De goeden lijden onder de kwaden'. DUS; nee, geen feestjes voor de jeugd. Zoek maar een café of 'achteraf-schuurtje'/'zuipkeet' op.
 • Waarvoor is De Drie Pilaren geschikt, wat kan ik er allemaal doen?"
  Het is een zaal (ca. 70 m2 met een binnenplaats). In de zaal staat een knus itiem Engels barretje, verder staan er uiteraard tafels en stoelen en een luie bank. Serieus Daar schaar ik de vergaderingen onder. Het is een ideale plek om te vergaderen. Waarom? Omdat je de ruimte hebt, alles bij de hand zoals koffie, thee en frisdrank. De koelkast staat onder de bar en je mag pakken wat je maar wilt. Verder staat tot je beschikking; een beamer + projectiescherm, whiteboard, filpover en wifi. Dit is alles is gratis te gebruiken. Er is achter een binnenplaats. Daar kan je heerlijk rustig zitten. Ook als het een beetje druppelt kan je er even zitten, Het is namelijk overdekt. Iets minder serieus Dat zijn de feestjes zoals een verjaardag. De zaal is geschikt voor zo'n 40 tot 70 personen. Meer moet je eigenlijk niet doen, behalve als het mooi weer is. Dan kan je ook buiten zitten. Je kan een feestje geven en alles zelf meenemen zoals drinken en eten. Prima, dan betaal je alleen zaalhuur. Wil je weten wat het kost, kijk dan verder op de website onder prijzen. Je kan ook inclusief drinken en eten. Wil je eten zelf regelen via een cateraar of maak je het zelf........ prima. Kan allemaal. Ik zit niet vast aan een vaste cateraar.
 • Feestjes; bedien je dan ook?
  In principe niet. Ik sta achter de bar en schenk het drinken in. Bedienen aan tafesl doe ik niet. Dat kan ook niet omdat ik alleen ben. Wil je extra bediening, dan kan ik dat regelen maar dat kost extra geld. Je kunt zelf ook meehelpen. Of je regelt in je familie of vriendenkring iemand. Er is altijd wel iemand die 'horeca ervaring' heeft. Dat vinden velen ook leuk om te doen. Zelf achter de bar staan en je eigen biertje tappen. Dat past ook 'Bij Jacques | De Drie Pilaren'. Je voelt je alsof je thuis bent, dan is het goed.
 • Mag ik de zaal versieren?
  Ja, dat mag. Dat is meestal bij een feestje. Je kan van te voren de zaal komen versieren. Daar reken ik geen extra 'huur of kosten' voor. We spreken met elkaar af wanneer dat het beste kan. Als het mogelijk, als de zaal niet verhuurd is, kan dat de avond voor je feest. Dan doen we dat samen. Opruimen van de versiering spreken we samen ook af.
 • Kadootjes ophalen na een feestje
  Als je een feestje geeft, ontvang je vaak van je gasten een kadootje. Leuk natuurlijk maar je wilt het ook meenemen naar huis. Dat lukt meestal niet direct na het feest omdat je bijvoorbeeld op de fiets bent. Dan kan je de volgende dag de kadootjes komen halen. We spreken dan wel een tijd af wanneer je de kadootjes komt halen.
 • Bedien je ook tijdens de vergadering?
  Je komt binnen en dan help ik je aan het eerste kopje koffie of thee. Tijdens de vergadering loop ik niet rond in de zaal. Ik heb alles van te voren al klaar gezet. Je kunt alles zo pakken. Af en toe meld ik me om te vragen of alles oke is. Als je een vergadering met lunch hebt, dan bepaal je zelf het tijdstip van de lunch. Ik zorg dat alles klaar staat. Je vergadert achterin de zaal, voor in de zaal wordt geluncht. Na de lunch ruim ik alles weer op.
 • Is de zaal ook tijdens COVID-19 te huur voor vergaderingen of trainingen?
  Ja, dat kan zeker. De Drie Pilaren is geen 'openbare ruimtes' en hoeft dus niet gesloten te worden. Ik moet me wel aan de regels houden van het RIVM en dat doe ik ook. De ruimte is groot genoeg om met maximaal 10 personen te vergaderen. Dus mocht Covid-19 weer 'opspelen', dan houd ik me uiteraard aan de RIVM regels. Op de website heb ik meer informatie staan, kijk op: https://www.dedriepilaren.com/vergaderen
 • Is de zaal ook tijdens COVID-19 te huur als werkplek?
  Ja, dat kan zeker. De Drie Pilaren is geen 'openbare ruimte' en hoeft dus niet gesloten te worden. Ik moet me wel aan de regels houden van het RIVM. Stel dat je alleen of met een aantal collega's een paar uurtjes bij elkaar wilt komen, dan kan dat. Op de website heb ik meer informatie staan, kijk op: https://www.dedriepilaren.com/werkruimte-huren
 • COVID-19, kan ik wel vergaderen in De De Drie Pilaren?"
  'De Drie Pilaren' is geen 'openbare ruimte' en hoeft dus niet gesloten te worden. Mocht het weer 'spelen', dan volg ik de regels van het RIVM uiteraard nauwgezet, waarbij ik rekening houd met het toegestane maximum aantal mensen in één pand.
 • Kan ik de zaal tijdens COVID-19 huren voor een feestje?
  De overheid bepaalt of het mag. Er kan en mag weer gefeest worden. Maar te veel personen in 'De Drie Pilaren' doe ik niet. Ik houd er wel een beetje rekening mee. Mocht Covid-19 weer 'in het land zijn', dan ben ik gebonden aan de RIVM regels. En...., daar houd ik me dan ook aan.
bottom of page