top of page
Zoeken

Vergaderzaal inrichting belangrijk?

Bijgewerkt op: 17 aug. 2018


Een goede vergaderruimte stimuleert goed vergaderen

Een vergaderruimte kan heeft veel invloed op het verloop van een vergadering. Denk daarom van te voren hoe je een vergaderruimte wil inrichten.


Hieronder een aantal tips voor een prima inrichting van jouw vergadering.Tip 1: Inrichting vergaderruimte: plafond bepaalt resultaat

Wat is er belangrijk in een vergaderruimte?

De hoogte van het plafond! Het klinkt misschien vreemd maar uit een onderzoek van de Universiteit van Minnesota blijkt dat de plafondhoogte een grote invloed heeft op de manier waarop mensen met elkaar omgaan.


Bijzonder vergaderen kan het beste met een hoog plafond, dit stimuleert abstract en out-of-the-box denken. Wie in een hoge ruimte vergadert, voelt zich minder geremd en komt daardoor op creatieve ideeën.


Wil je liever concrete zaken bespreken?

Kies dan voor een laag plafond. Lage plafonds associëren mensen met precies werk. Het doorspreken van begrotingen en het opstellen van plannen doe je daarom beter in een lage ruimte.Tip 2: Zorg voor groen bij inrichting vergaderzaal

Bloemen en planten hebben niet alleen een esthetische waarde, maar ook een psychologische. Wie omringd wordt door groen, voelt zich ontspannen en kan zich daardoor beter concentreren. Zorg daarom bij het inrichten van een vergaderzaal voor mooie boeketten en planten. Je kunt ook kiezen voor een vergaderlocatie met uitzicht op de natuur. Mooie vergaderlocaties met veel groen zijn populair en met reden; ze hebben een positief effect op de resultaten van vergaderingen!Tip 3: Ga voor comfortabele vergaderstoelen

Het klinkt als een open deur, maar veel bedrijven vergissen zich in de beschikbare tafels en stoelen. Soms zijn de stoelen niet comfortabel genoeg, waardoor de concentratie onder de deelnemers snel wegebt.

Anderen vergissen zich in het aantal stoelen, met een als gevolg dat de vergaderruimte te krap aanvoelt.


Als plafondhoogte en planten al van invloed zijn op de vergadering, is een te volle ruimte dat zeker. Neem dus het zekere voor het onzekere en zorg dat je een ruimte kiest met voldoende comfortabele zitplaatsen.Foto: De zaal Nieuwenhuis I ( Grand Hotel Amrâth Amsterdam) heeft een prachtige hoog plafond en ademt een sublieme sfeer.


116 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Komentarze


Pompebled
bottom of page